Головна

Веселі Канікули з Богом 2012 у Гошеві

Цього року"Веселі канікули з Богом" при Гошівському Святопреображенькомумонастирі ОО. Василіан зібрали 111 дітей.

Протягом тижнядітвора весело проводила час з Богом: Свята Літургія, коротенькі сценки з життяцаря Давида, катехизації, молитви, веселі ігри, естафети, тому діти не тількивесело провели час, але багато чого нового навчилися.

Усі учасники таборущодня краще пізнавали нового приятеля, царя Давида, який спочатку постав вобразі маленького пастушка, що любив і дбав поро своїх овечок, а потім вже процаря, котрий з такою ж простодушністю і дбав за свій народ.

Діти табору булиподілені на чотири команди: сині, червоні, жовті та зелені. Першого дня післяобіду, плідно потрудившись у своїй команді, сині обрали назву"Телепузики", жовті стали "Живчиками", зелені – "VIP Смурфиками", а червоні –"Червонимимаками". Кожна команда намалювала свій герб – великий плакат, щопредставляв команду. Ще придумали змістовні та веселі гасла та потішили усіхвеселими пісеньками.

День зазвичайрозпочинався бансами – руханки під музику, далі був Гімн табору та молитва напочаток дня. Згодом на всіх чекав Дідусь, що знову і знову розповідав новіісторії про Давида.

Далі всірозходились по групах на катехизацію. Діти із захопленням вчилися нових рисхарактеру Давида, щоб краще його пізнати та подружитися з ним. Першого дня діти вчилися бути уважнимидо Бога, до ближніх, а також покірними, зокрема до своїх батьків танаставників. Другого дня всі пригадали що таке щедрість, і що потрібно ділитисьз іншими всім тим, що маємо. Для того щоб інші тебе любили і поважали потрібно статипростодушним. Незамінною в дружбі має бути доброта та відвага. Коли тобі важконе потрібно шукати "замінників Бога": комп'ютера, мобільноготелефону, шукати насолоди в їзді на дорогому автомобілі, чи "ганяючись замодою", потрібно прийти до Того, хто любить тебе незалежно від того, кимти є насправді – потрібно прийти до Бога! Лише Він може дати любов, радість, чиздоров'я. Так саме у сповіді можна отримати прощення гріхів. Навчитися віритита довіряти важко, але можливо. Кожен день нашого життя – це маленькі крокивіра і довіри до Бога та наших ближніх. Насамкінець діти навчилися від Давидаправдивої радості, що випливає з серця та зрозуміли, що відповідальністьпотрібна всюди.

Опівдні всісходилися на особливу молитву – Святу Літургію. Гарно та побожно своїмичудовими голосами прославляли Бога. Отець духівник на проповідях підсумовував катехизацію.Дуже гарно навів дітям приклад про ліхтарик, котрий ми включаємо, щоб освітлитисобі дорогу, так само і подібно Святе Письмо освітлює духовну стежину нашогожиття.

Веселі ігри недозволи нікому сумувати чи почуватись самотнім, а спортивні естафети та великагра перевірила кожну команду на дружність, готовність спільно порадіти зотриманих нагород. Кожне місце зайняте командами було призовим та почесним.Діти проявили велику креативність на гуртках.

На завершення днявсі танцювали кілька бансів та дякували Господу Богу, молилися перед чудотворноюіконою Пресвятій Богородиці у церкві, просили гарної погоди і благословення нанаступний день.

У неділю, востанній день веселих канікул всі зустрілись на Святій Літургії, з батьками,бабусями та дідусями, братиками та сестричками, щоб подякувати за прожитий тиждень.Опісля на всіх чекало смачне частування.

Учасники таборухочуть скласти сердечну подяку Богові, о. Дам'яну Кастрану, ЧСВВ, ігумену Гошівськогомонастиря, о. Антонію Яремчуку, ЧСВВ – духівнику веселих канікул, о. НатанаїлуШтурмаку, ЧСВВ – сповіднику дітей, Надії Мирці з командою аніматорів, а такожМарійській дружині с. Гошів, які невтомно трудилися для дітей, за що отрималивеличезну кількість радості та любові, котрі не знайдеш в жодному магазині чисупермаркеті.

Ірина Штикало