8 C
Hoshiv
29 Березня, 2024
Новини

Новики та кандидати з Крехівського монастиря здійснили мандрівку “Емаус” на Ясну Гору в Гошеві

18 квітня 2023 року, у Світлий вівторок, раненько, крехівські новики та кандидати під проводом соція о. Романа Мельника, ЧСВВ, розпочали мандрівку «Емаус» по василіянських монастирях України. Мандрівка “Емаус” – це традиційні пізнавальні рекреаційні подорожі, під час яких ченці мають можливість на терені ознайомитися з монастирями, їх історією та сьогоденням.

У Світлий четвер новіціятська спільнота завітала до Гошівського монастиря, де помолилися Молебень до Богородиці за покликання до Чину і за мир в Україні. Браття піднялись на дзвіницю, де з подивом розглядали 54 встановлених дзвони. Найменший з них важить менше 10 кг, а найбільший – понад дві тони!

У цей день, також, відвідали василіянський монастир та храм у Івано-Франківську, та храм у місті Калуш. Всі також помолилися за покійних рідних бр. Андрія Гібнера у с. Павлівка і бр. Клеопи Гуменного у с. Хоросно. А ще відвідали монастир сестер Пресвятої Родини в Гошеві. Під вечір усі повернулися до Крехова. Добре відпочили та пізнали багато нового для свого культурного та духовного життя.

В часі подорожі новіціятська спільнота, також, відвідала василіянський монастир і храм у Золочеві та Краснопущанський монастир, де помолилися Божественну Літургію у храмі Різдва святого Івана Хрестителя.

Наступною зупинкою василіян став Бучацький монастир. Тут браття зустрілись із владикою Дмитром Григораком, ЧСВВ, єпархом Бучацької єпархії, відвідали храм Воздвиження Чесного Хреста Господнього та василіянський Колегіум святого Йосафата для хлопців, який діє при монастирі. Місцеві ченці нагодували всіх смачним обідом.

Улашківці – це ще одне місце, куди завітала спільнота новіціяту. Отець Никодим Гуралюк, ЧСВВ, із запалом показував ченцям храм та церковцю, а також унікальний печерний монастир на схилах каньйону річки Серет. Браття заїхали також і в Чортків, щоб оглянути василіянський храм та новозбудований монастир.

Потім, у місті Кам’янець-Подільський ігумен о. Севастіян Бондаренко, ЧСВВ, гостинно прийняв до монастиря та нагодував усіх вечерею. Після трапези ченці прогулювалися вечірнім містом, добре провівши час на свіжому повітрі. На наступний день спільнота відвідала старовинний замок та костели святих апостолів Петра і Павла і святого Миколая.

А ще наші новики та кандидати побували в хотинській фортеці й відвідали у Чернівцях катедральний храм Успіння Пресвятої Богородиці та храм університету ім. Юрія Федьковича. Після цього вирушили до села Старі Кривотули, де на цвинтарі помолилися панахиду за батьків бр. Бенедикта Богака.

Також, ченці завітали до монастиря у селі Погоня. У храмі Собору Пресвятої Богородиці всі із захопленням розглядали єдиний у світі вишитий іконостас, а також зайшли помолитися до чотирьох каплиць, присвячених Пречистій Діві Марії.

Читайте також

Відбулася проща спільноти «Лицарів Колумба» на Ясну Гору в Гошеві

admin

На Ясній Горі у Гошеві відбулися подячні моління за прожитий рік

admin

Вірні Бурштинського протопресвітеріату звершили паломництво на Ясну Гору

admin

Запрошуємо на молодіжну прощу на Ясну Гору в Гошеві

admin

Ясна Гора в Гошеві запрошує на Всесвітню молитву дітей на вервиці

admin

Декрет Папи Франциска про надання Повного Відпусту на урочисті відправи

admin