15.5 C
Hoshiv
28 Березня, 2024
Публікації

ДАВНЯ МОЛИТВА НА СТРАСНИЙ ЧЕТВЕР

Передвеликоднє тридення – особливий час для християн. Великий Четвер має свою неповторну атмосферу, яку супроводжують наші думки та емоції. Ця чудова стара молитва допоможе нам зосередитися на тому, що є найважливішим сьогодні.

Опублікована в молитовнику 1887 року, ця молитва Страсного четверга підкаже нам, про що просити і за що дякувати Богові сьогодні. 

МОЛИТВА

Боже мій! Яка велика Твоя любов до людей, Ти полюбив нас аж до смерті! Ти так багато страждав через нас і за нас на землі, але коли прийшла година відійти до слави Отця Твого, Ти захотів залишитися серед нас і під таємничим образом хліба Ти дав нам Твоє Пресвяте Тіло і Кров, щоб вона тугу нашу і спрагу втамувала.

О мій найдорожчий Ісусе! З вдячністю схиляю коліна перед Тобою і, поклоняючись Твоїй доброті, благаю Тебе, сподоби моє серце прийняти цей ангельський хліб! Допоможи мені заслужити щастя участі в цій святій вечері, на яку Ти покликав Своїх учнів, і навчи мене наслідувати цю любов і смирення, яких Ти дав нам такий великий приклад.

Ісусе, до ніг апостолів схилившись, захисти душу мою від усякої пихи й гордості; придуши в мені будь-яке бажання шукати собі першість серед людей. Нехай пам’ять про Твоє приниження зітре в моєму серці хибне уявлення про мою вищість над іншими і нехай заохотить мене служити не лише моїм батькам, яким я маю служити любов’ю та повагою, але й кожному, хто потребує мого служіння. Не дозволь мені, мій Ісусе, відійти від бідних і знехтувати тими, чиї ноги Ти обмив сьогодні в особі Своїх учнів; але дозволь мені стати перед людьми з таким лагідним і смиренним серцем, щоб ніхто не вагався постукати до нього, і всі прибігали до нього з довірою, і я сам (а), щоб я не боявся ніякого приниження, коли в ім‘я Твоє вимагатиме ться цього від мене.

О Господи! Згадай мене так , як Ти думав про Своїх учнів, коли Ти навчав їх на цій вечері, як їм жити між людьми на світі після Твого відходу від них. Влий також відвагу в моє серце в тяжких життєвих обставинах і в подоланні всіх злих спонукань і пороків, які виявляються в мені, дай мені терпеливість терпіти зі спокоєм і миром усе, що Ти дозволиш мені або моїм близьким витерпіти; зміцни в мені безмежну довіру до Твого батьківського захисту; дозволь мені прагнути Твого Пресвятого Тіла і Крові протягом усього мого життя, і не відмов мені в цьому Хлібі Життя в мою останню годину, щоб, живлений ним, я міг насолоджуватися виконанням Твоїх обітниць, мій Ісусе”.

Джерело: dyvensvit.org

Читайте також

15 цитат св. Івана Павла ІІ про його любов до Євхаристії

admin

Празник Господнього Преображення

admin

Празник Господнього Преображення – Пізнай свій обряд

admin

Йорданське Водосвяття. Історія та обряди

admin

10 сильних думок Митрополита Андрея на воєнний час: «Не мають чого боятися ті, що ждуть світлої побіди»!

admin

Празник Різдва Пресвятої Богородиці

admin