7.1 C
Hoshiv
29 Березня, 2024
З життя Церкви

Папа: Нехай же Вифлеємське Дитя дасть мир багатостраждальній Україні

Під час останньої у 2022 році загальної аудієнції Папа Франциск двічі скерував свою думку до українців, подякувавши також полякам за підтримку, яку вони надають своїм сусідам.

«Моя думка, врешті, як звичайно лине до молоді, хворих, похилих віком і молодят. Нехай же Вифлеємське Дитятко дарує вам Своє світло та Свою розраду. І нехай дарує багатостраждальній Україні, пригнобленій жорстокістю війни, жаданий дар миру», – сказав Папа Франциск, завершуючи загальну аудієнцію в середу, 28 грудня 2022 року.

Але це не була єдина згадка про Україну під час зустрічі з паломниками. Вітаючи польськомовних прочан, він заохотив їх у контексті наближення до завершення року дякувати Богові за Його доброту й милосердя. «Нехай же Божа любов, яка об’явилася у Вифлеємі, принесе втіху нашим серцям, стурбованим трагедією війни в Україні та в інших частинах світу. І хочу подякувати народові Польщі за всю ту допомогу, яку він надає українському народові. Пам’ятаймо, – закликав Святіший Отець, – що в історії людства останнє слово за Богом, бо “все належить любові”. Кожному з вас, польським та українським сім’ям, що тепер перебувають у вашій батьківщині, моє благословення».

Джерело: Радіо Ватикан

Читайте також

«У цей трагічний час доля України залежить від нашої здатності самоорганізуватися», – Блаженніший Святослав

admin

Глава УГКЦ у 142-й день війни: «Російський державний тероризм розкриває всю свою огидну, потворну пащу над небом України»

admin

Глава УГКЦ у 211-й день війни: «Звільнених з полону тепер мусимо огорнути нашою любов’ю після жорстокості російського окупанта»

admin

Папа Франциск разом з новими кардиналами відвідав Венедикта XVI

admin

Що треба знати про правила посту в УГКЦ?

admin

Папа: багатостраждальна Україна потребує нашої молитви і допомоги

admin