12.4 C
Hoshiv
28 Березня, 2024
З життя Василіянського Чину

Кардинал Краєвський відвідав ченців василіянського монастиря в Покотилівці на Харківщині

20 вересня Покотилівський монастир отців Василіян, що поблизу Харкова, відвідав кардинал Конрад Краєвський, посланець Папи Франциска. Супроводжував гостя римо-католицький єпископ Харківсько-Запорізької дієцезії Павло Гончарук.

Папський роздавач милостині кардинал Конрад Краєвський вчетверте вирушив в Україну від імені Святішого Отця. Він вже побував у Одесі Житомирі, Харкові та в інших місцевостях на сході країни, щоби відвідати та підтримати громади вірних, священиків, богопосвячених осіб та їхніх єпископів, що вже понад 200 днів залишаються на місцях свого служіння, незважаючи на небезпеки, пов’язані з війною. А також роздати гуманітарну допомогу завдяки мережі Карітас.

Зустрічаючись із ченцями монастиря Покрови Пресвятої Богородиці, кардинал підкреслив важливість справжньої любові в ім‘я Христа. Він зауважив, що спільнота є живою, радісною і щасливою, коли Слово Боже реалізується  ділами життя. Представник Папи відзначив щирість зустрічі, складаючи подяку за служіння Василіянського Чину у час війни, за свідчення мужності і непохитності, яке відображає життя з Христом. 

Раніше папський роздавач милостині побував також поблизу Ізюму, де було знайдено тіла понад 450 людей. У описі до подорожі кардинала Краєвського до України читаємо: «Це мовчазна та євангельська подорож, щоби перебувати з людьми, які страждають, молитися разом і втішити кожного з них, показуючи своєю присутністю, що вони не самі в цій ситуації, що несе лише знищення та смерть», – зазначається в повідомленні.

За матеріалами: Vatican News та FB Василіянського монастиря у Покотилівці

Читайте також

В Українській Провінції Найсвятішого Спасителя відбулися загальні збори настоятелів та ченців

admin

Бучацький ліцей ім. св. Йосафата оголошує конкурсний набір учнів у 8, 9, 10-ті класи на 2021–2022 навчальний рік

admin

Облечини в Крехівському монастирі

admin

Владика Іриней Білик, ЧСВВ: «Папа Франциск закликає до прощення. Але простити не означає забути чи відмовлятися від власних прав і гідності, яка є Божим даром»

admin

Відбулися збори відповідальних за молодіжне служіння Отців Василіян Провінції Найсвятішого Спасителя в Україні

admin

У Фатімі відбулася Всеукраїнська проща за мир в Україні

admin