11 C
Hoshiv
29 Березня, 2024
Новини

Урочистості з нагоди вшанування чудотворної ікони Пресвятої Богородиці відбулися на Ясній горі в Гошеві

У четвер 5-го серпня 2022 р. Б на Ясній Горі в Гошеві відбулися урочистості з нагоди вшанування свята Пресвятої Богородиці, прославленої в Чудотворній іконі, також, в часі цьогорічних відпустових святкувань відзначили 285-у річницю перенесення чудотворної ікони Матері Божої на Ясну Гору.

Урочистості розпочалися Молебнем до Пресвятої Богородиці, який очолив о. Михайло Лучків, ЧСВВ, парох храму святого Андрія у Львові.

Урочисту Божественну Святу Літургію очолив Протоігумен Провінції Найсвятішого Спасителя о. Йоан Школик, ЧСВВ у співслужінні з ігуменом гошівського монастиря о. Мар’яном Гробельним, ЧСВВ та священиками, які прибули з інших василіянських монастирів в Україні та парафій.

Ігумен василіянського монастиря на Ясній горі в Гошеві о. Мар’ян Гробельний, ЧСВВ, після Святої Літургії висловив вдячність тим, хто взяв участь у прощі. Відтак, відбулося окроплення свяченою водою усіх присутніх.

5 серпня – особливий день для усіх вірних Української Греко-Католицької Церкви, адже саме 5 серпня було об’явлення Матері Божої в Римі й там збудовано першу Марійську базиліку. У цей день 1737 року Гошівську ікону Божої Матері перенесено до монастиря.

У 2009 році Папа Римський Бенедикт XVI благословив та освятив золоті корони для Гошівської чудотворної ікони Божої Матері, і 5 серпня Апостольська столиця надала Гошівському монастирю декрет про оголошення його базилікою та приєднання до духовної єдності з усіма Марійськими святинями Католицької Церкви в усьому світі. На Успення Пресвятої Богородиці, 28 серпня 2009 р. Б., на Ясній горі відбулося урочисте коронування ікони Богородиці.

Уже майже три століття тисячі паломників моляться біля Гошівської ікони Матері Божої з думкою про зцілення душі й тіла, із проханням про заступництво Богородиці з надією та вірою.

Читайте також

Привітання з Днем матері з Ясної Гори в Гошеві

admin

Глава УГКЦ у 51-й день війни: «Життя у правді – це та сила, яка робить нас непереможними»

admin

Гошівський монастир візьме участь в молитовному телемарафоні «Україна під покровом Богородиці»

admin

Канонічна візитація пройшла у василіянському монастирі в Гошеві

admin

При Гошівському монастирі завершились “Веселі канікули з Богом”

admin

Папа Римський: «Агресивна війна проти України – нелюдяна та святотатська»

admin