2.9 C
Hoshiv
19 Березня, 2024
З життя Церкви

Глава УГКЦ: «Росія погрожує всім тим, хто хоче чинити добро Україні, але не бійтеся!»

Закликаю всіх наших слухачів, усіх тих, хто чує голос України, як в Україні, так і поза її межами: «Не бійтеся чинити добро! Не дайте дияволові залякати вас, звести вас із дороги християнської і загальнолюдської праведності!». Про це сказав Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав у своєму щоденному воєнному зверненні у 34-й день війни рф проти України.

«Сьогодні росія погрожує всім тим, хто хоче чинити добро Україні. Не бійтеся! Не бійтеся чинити добро! Не бійтеся бути солідарними з тими, хто страждає! Бо добро має свою силу і завжди перемагає. Поборюймо страх перед дияволом, і він втече від нас», – додав духовний лідер.

Предстоятель відзначив, що українські мирні міста і села продовжують здригатися від бомб і вибухів.

«Але Україна стоїть. Україна бореться. Навіть більше, українське військо звільняє наші міста і села, а наш народ дивує цілий світ своєю мужністю, здатністю до борні. Ми справді відчуваємо, що ця війна є вітчизняною, хоча небажаною, безглуздою. Але ми боронимося і захищаємо свій народ і Батьківщину», – сказав Блаженніший Святослав.

Глава Церкви відзначив, що цими днями ми побачили, яке жахіття залишає за собою окупант у наших містечках і селах, зокрема після їхнього звільнення. Це не тільки понівечені будівлі, а й понівечені людські долі, понівечені тіла тих, кого піддавали тортурам, над ким знущалися.

«Людей насильно депортують до росії, – з прикрістю відзначив Предстоятель, –  забирають у них паспорти, видають їм тимчасові документи і вивозять аж на острів Сахалін, на дальній схід росії, де вони не мають права упродовж двох років покидати цього призначеного місця заслання. Ми бачимо, що як колись за сталінських часів депортували цілі народи з їхньої землі, так само сьогодні роблять на українських землях».

Духовний лідер закликав увесь світ стати на захист нашого народу, щоб українці жили на рідній українській  землі. І ніхто більше не заганяв їх у неволю, як це було протягом століть.

Департамент інформації УГКЦ

Читайте також

Папа Франциск проголосив День молитви за мир в контексті ситуації навколо України

admin

Папа Римський поцілував український прапор з Бучі. «Невинна кров взиває до неба». ВІДЕО

admin

«Христос сам хоче стати поживою для страждаючого від війни українського народу», — Глава УГКЦ у свято Пресвятої Євхаристії

admin

Глава УГКЦ у 159-й день війни: «Україна стоїть, Україна бореться, Україна молиться»

admin

«Джерелом відродження українського народу і здатності вистояти в нерівній боротьбі з ворогом є Ісус Христос», — Глава УГКЦ у 196-й день війни

admin

«Не можуть гроші бути цінніші за людське життя», ‒ Глава УГКЦ під час зустрічі Всеукраїнської ради Церков з Прем’єр-міністром України

admin