2.9 C
Hoshiv
19 Березня, 2024
З життя Церкви Новини

«Зроблю все, що в моїх силах», – Папа Франциск зателефонував Блаженнішому Святославу

Сьогодні, о 18:30 за київським часом, Святіший Отець Франциск зателефонував Блаженнішому Святославу, Главі і Отцю УГКЦ. Папа Римський поцікавився ситуацією в Києві та в Україні загалом, а також запевнив Блаженнішого Святослава: «Я зроблю все, що в моїх силах».

Святіший Отець також поцікавився, в якій ситуації знаходяться єпископи та священники на територіях, які найбільше постраждали від російської військової операції. Папа Франциск висловив вдячність Українській Греко-Католицькій Церкві за її близькість до українського народу, її вибір бути разом з людьми, а також те, що підземелля Патріаршого собору в Києві стали справжнім прихистком для людей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Папа Франциск особисто прийшов до посольства РФ з проханням припинити війну

Святіший Отець запевнив Блаженнішого Святослава у його близькості, підтримці та молитвах за дорогу Україну. На завершення розмови Папа Франциск уділив своє апостольське благословення для страждаючого українського народу.

Пригадуємо, сьогодні, 25 лютого, Святіший Отець Франциск відвідав Посольство Російської Федерації при Святому Престолі на вул. Кончиліаціоне, щоб висловити свою стурбованість стосовно російської агресії проти України. Блаженніший Святослав заявив, що вітає цей візит Святішого Отця до Посольства РФ при Святому Престолі і сподівається, що ця розмова стане поштовхом до того, щоб діалог переважив використання сили.

Секретаріат Глави УГКЦ в Римі

Читайте також

Папа: Щоб наше серце пульсувало разом з Христовим

admin

Ювілейні святкування на Ясній Горі у Гошеві

admin

Папа Франциск закликав усіх єпископів світу єднатися з ним у посвяті України та росії Непорочному серцю Марії

admin

Глава УГКЦ у 159-й день війни: «Україна стоїть, Україна бореться, Україна молиться»

admin

«Українці мають тверду рішучість захищатися, щоб захистити свою свободу», – митрополит Борис Ґудзяк

admin

Молитва до святого Василія Великого

admin