8 C
Hoshiv
29 Березня, 2024
Новини

Свято Богоявлення Господнього на Ясній Горі у Гошеві

19 cічня, у свято Богоявлення Господнього на Ясній Горі в Гошеві відбулися святкові богослужіння та йорданське освячення води. Напередодні, у Навечір’я Богоявлення, віряни помолилися Велике повечір’я з литією. Також, з нагоди празника у Навечір̕я Богоявлення були виставлені для почитання мощі та ікона святого Івана Хрестителя. Реліквії були привезені із Улашківського монастиря отців Василіян.

А в сам день свята Богоялення Господньго після Божественної Літургії усі вірні урочистою ходою вирушили до річки Лужанки на Велике Водосвяття. Урочистосту процесію супроводжував місцевий зведений духовий оркестр, який виконував мелодії колядок.

На річці Лужанка, де вже зібралася велика кількість вірних з різних куточків України, відбувся Чин Великого Водосвяття, по завершенні якого священики благословляли людей через кроплення освяченою водою.

Багато хто цього дня вирішив окунутися цілковито у «йорданських водах» річки Лужанки. Панувала загальна атмосфера радості тому, що святкування Богоявління Господнього пригадує всім, що Бог став людиною, Сам без гріха хрестився від Йоана Предтечі в Йордані, щоб людям відкрити Небеса і щоб вони могли увійти у домівки радості, які їм приготував наш Отець Небесний.

Читайте також

Паломники з Бродівщини

admin

«Чудотворна Божа Мати нам допомагай з материнської опіки нас не випускай»

admin

Програма молитовних чувань 12 січня 2022 р. в Гошеві

admin

«Дякуймо Богові за все!». Міжнародна проща спільноти руху «Віра і Світло» на Ясну Гору у Гошеві

admin

Відбулася проща паломників з с. Дубівці на Ясну Гору в Гошеві

admin

У Гошеві зняли кліп на пісню “Я молюся за тебе, моя Україно”. ВІДЕО

admin