12.4 C
Hoshiv
28 Березня, 2024
Новини

«В Ісусовому Серці зустрічаються людина і Бог». Урочистості спільноти “Сім’ї Найсвятішого Серця Ісуса2 з нагоди 30-ти річчя її заснування в Гошеві

У суботу, 26 червня, на Ясній Горі, що в Гошеві, Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Владика Володимир Війтишин очолив Архієрейську Божественну Літургію в рамках 7-го Національного з’їзду спільноти Сім’ї Найсвятішого Серця Ісуса з нагоди 30-ти річчя її заснування.

«Ціль наших з’їздів допомогти кожній душі стати в присутності живого Бога, котрий є Любов’ю і будувати своє життя як відповідь на цю Любов, яка випливає з Найсвятішого Серця Ісуса. Це покликання, якому варто присвятити себе повністю: всі сили розуму, волі, серця, духа і тіла», – розповідають організатори.

У рамках з’їзду відбулася молитовна програма, яка завершилася Архієрейською Божественною Літургією. У своїй проповіді Митрополит Володимир наголосив на тому, що в Ісусовому Святому Серці зустрічаються людина і Бог.

«Коли Христос був розіп’ятий на хресті, то Його Святе Серце було пробите списом воїна. І вийшли з нього кров і вода, які стали великими символами: вода – символ Святого Хрещення, кров – символ Пресвятої Євхаристії», – навчав Проповідник.

Архієрей звернув увагу на те, що яке серце, такі і ми, бо в ньому початок нашого духовного життя.

«Ми маємо піклуватися, щоб наші серця були на зразоу Христового святого Серця, яке виточує любов і доброту, яке повне милосердя і щирості, яке люб’язне до усіх людей», – зазначив Митрополит.

Наприкінці прощі відбувся Акт Віднови посвяти Найсвятішому Серцю Ісусовому та уділення благословення з відпустом.

Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ

Читайте також

Храмове свято Преображення Господнього на Ясній Горі у Гошеві. ФОТО

admin

Ювілейний дзвін прибув на Ясну Гору до Гошева

admin

Ювілейні святкування на Ясній Горі у Гошеві

admin

Василіянська молодь на прощі в Гошеві

admin

«Чудотворна Божа Мати нам допомагай з материнської опіки нас не випускай»

admin

Вистава «Святий Миколай з любов’ю у серці» на Ясній Горі, що в Гошеві

admin