8.2 C
Hoshiv
28 Березня, 2024
З життя Василіянського Чину

Великоднє вітання Протоархимандрита Василіянського Чину Св. Йосафата

ХРИСТОС ВОСКРЕС!

В імені Василіянського Чину Святого Йосафата бажаю церковній Ієрархії, співбратам по Чину, богопосвяченим особам і всім братам і сестрам щасливих Свят Христового Воскресіння – світлого Великодня, як повного виявлення нашого стану як дітей Божих, покликаних нести світові добро, братерство і мир Господа Ісуса Христа Воскреслого.

Бажаю миру всім, особливо хворим братам і сестрам, тим, що страждають, бідним, ув’язненим, маргіналізованим, біженцям і тим, які чекають хоч би на малий жест любові. Бо Ісус помер на хресті за всіх, для всіх воскрес і всім бажає дати життя вічне.

Що означає, що Ісус воскрес? Означає, що Божа любов сильніша за зло і саму смерть; означає, що Божа любов може змінити наше життя і життя кожної людини, – осяяти його світлом, зросити і вкрити цвітом оті пустельні частини, які, можливо, ще є в наших серцях.

Віра в Розп’ятого і Воскреслого Господа наповнює наші душі змістом і миром, бо Великдень не є тільки фактом минулого і не стосується тільки самого Ісуса Христа. Його Воскресіння є початком нового стану для кожної людини, яка з вірою звертається до Нього: воскреслий Господь живе в нас, і ми можемо жити в Ньому і для Нього, беручи участь, словом і вчинками, молитвою і працею, у Його місії проголошення Небесного Царства і примирення всього створіння з Богом, вже відтепер насолоджуючись радістю, яка є вічною. Великдень – це день радості. Але не швидкоминучої радості, сповненої розчарувань, а небесної, вічної.

Цього року, можливо, ми відчуваємо більше, ніж в інші роки, відстань, яка існує між голошенням великодньої радості й болісними новинами про загрози війн, хворобу коронавірусу, біженців і скривджених, голод і відчай, які досягають нас у будь-який момент. Але таємниця Великодня посідає реальну чудодійну властивість увійти в наше життя, обіймаючи наші смутки, наші рани, перетворюючи їх у радість. Нехай світло цього справді великого дня зробить нас щасливими й сильними у ділах любові, палкими в милосерді, впевненими у вірі та сповненими надії на добру майбутність.

О. Ґенезій Віомар, ЧСВВ
 Протоархимандрит

Дано в Римі, в монастирі Головної управи Чину
Великдень 2021 року Божого

Читайте також

У дрогобицькому монастирі свв. верховних апостолів Петра і Павла відсвяткували храмовий празник

admin

7 квітня о. Василь Мендрунь відзначає 75-річчя життя та 50 років священичого служіння

admin

У Тернопільській облраді відбулась зустріч щодо майбутнього Василіянської Почаївської лаври

admin

Великоднє привітання Протоігумена Провінції Найсвятішого Спасителя в Україні

admin

Довічні чернечі обіти у погінському монастирі Успіння Матері Божої

admin

Завершення навчального року у монашій василіянській семінарії

admin