2.9 C
Hoshiv
19 Березня, 2024
Новини

“Деколи 5, означає більше, ніж 5” – “Марійська Дружина” в Гошеві записала відеозвернення

Молодіжна організація “Марійська Дружина”, що діє при василіянському монастирі на Ясній Горі в Гошеві, напередодні Хрестопокліної неділі, записала креативне відеозвернення про важливість християнських істин у нашому житті.

Беручи за основу звичайне привітання, яке часто використовує сьогодні молодь “Дай п’ять”, автори відеоролика вказують, що “деколи 5, означає більше, ніж 5”. Зокрема, такі важливі слова в християнстві, як хрест, любов, життя та інші, хоча містять тільки 5 букв, мають набагато глибше значення для кожного з нас.

Молодь, також, пригадала “Молитву п’яти пальців” Папи Франциска. Кажуть, як Папа Франциск був ще архієпископом Буенос-Айреса, він склав таку молитву:

  • 1. Великий палець – той, що ближче до тебе. Тому розпочни свою молитву, молячись за тих, хто тобі найближчий. Це люди, яких тобі легше за все згадати. Молитися за тих, кого ми любимо, – це солодкий обов’язок.
  • 2. Сусідній із ним палець – то вказівний. Помолися за тих, хто виховує, формує та лікує. Вони потребують підтримки й мудрості, аби провадити інших у належному напрямку. Нехай вони постійно будуть у твоїх молитвах.
  • 3. Середній палець – найвищий з усіх. Це нагадує про наших провідників, очільників, лідерів, керівників, які мають владу. Вони потребують Божого керівництва.
  • 4. Наступний палець – «сердечний». Це неймовірно, але він є нашим найслабкішим пальцем. Нагадує нам про те, щоби молитися за слабких, хворих, змучених та обтяжених проблемами. Вони потребують нашої молитви.
  • 5. Нарешті наш мізинець, найменший з усіх пальців. Він має нагадувати нам про молитву за нас самих. Як закінчиш молитися за названі вище групи, побачиш свої власні проблеми у правильній перспективі та будеш готовий помолитися за себе більш істинно та дієво.

Завершилися роздуми молитвою “Хресту Твоєму поклоняємось Владико…” перед частинкою Чесного і Животворящого Хреста Господнього, котрий Апостольська Столиця передала в дар Гошівському монастирю Отців Василіян.

Читайте також

«Кожна матір для своєї дитини є дверима у світ і вікном у вічність», – Глава УГКЦ з нагоди Дня матері

admin

Богослужіння в День Незалежності України на Ясній Горі в Гошеві

admin

Програма молитовних чувань 12 лютого 2022 р. в Гошеві

admin

Запрошуємо дітей на підготовку до Урочистого Святого Причастя

admin

На Ясній Горі у Гошеві розпочалася онлайн-проща з нагоди вшанування Чудотворної ікони Пресвятої Богородиці

admin

ЗВЕРНЕННЯ БЛАЖЕННІШОГО СВЯТОСЛАВА З ПРИВОДУ ПОЧАТКУ ВІЙНИ В УКРАЇНІ

admin