-1 C
New York
28 Січня, 2021
Новини

На Ясній Горі в Гошеві молитовно зустріли новий 2021 рік

У ніч з 31 грудня на 01 січня на Ясній Горі в Гошеві відбулися новорічні святкові богослужіння, під час яких вірні молитовно зустрічали 2021 рік Божий.

Новорічні моління розпочались молебнем до Богородиці, молитовними роздумами та духовними піснеспівами.

Урочисту Святу Літургію в новорічну ніч очолив о. Мар’ян Гробельний, ЧСВВ, ігумен василіянського монастиря, що на Ясній Горі в Гошеві.  

В часі проповіді о. Мар’ян зазначив: «Сьогодні ми зібралися на Ясній Горі, щоб спільно подякувати Богові за прожитий рік, просити необхідних ласк на новий рік, який вже невдовзі настане, щоб продовжити плин часу нашого життя. Хоча ми прожили не простий рік, але життя продовжується. Можливо, що минулий рік не був роком коли ми отримали все про що ми мріяли, але минулий рік навчив нас цінувати те, що ми маємо. Ми стали більше усвідомлювати те, що всі потребуємо один одного. І щоб жити далі мусимо думати про майбутнє. А майбутнє можна збудувати лише пліч о пліч один із одним».

Після завершення богослужінь ігумен гошівського монастиря привітав усіх з новим 2021 роком Божим, подякував усім за спільну молитву, та відзначив, що потрібно пам’ятати про те, що Бог нас любить. Відтак було зачитано молитву благословення на Новий рік.

Мелодійні дзвони карильйону дзвіниці гошівського монастиря на Ясній Горі пробили 12 раз, чим сповістили, що наступив новий 2021 рік Божий.

Related posts

Ювілейні святкування на Ясній Горі у Гошеві

admin

16 вересня – молодіжна проща Івано-Франківської Митрополії до чудотворної ікони

admin

Нові історичні дослідження

admin