3.6 C
Hoshiv
19 Березня, 2024
З життя Церкви

Папа Франциск до католицьких єпископів України: «Близькість до Бога повинна передувати кожній вашій дії і оживляти її»

З нагоди щорічних спільних реколекцій та братньої зустрічі греко-католицьких та римо-католицьких єпископів України, які сьогодні завершуються у Брюховичах, Святіший Отець Франциск, Папа Римський, надіслав владикам свої сердечні вітання та запевнив їх у духовній близькості.

«У контексті багатьох нинішніх труднощів, які переживає ваша улюблена країна, я хотів би передусім нагадати вам, що сьогодні світ шукає близькості Бога, навіть несвідомо», – пише Вселенський Архиєрей у листі до католицьких ієрархів України, яких називає співбратами у єпископстві.

Папа наголосив на тому, що близькість до Бога повинна передувати кожній дії українських єпископів і оживляти її. Із цієї близькості до Бога, за словами Святішого Отця Франциска, походить також близькість до людей, довірених їхній опіці.

«Ісус любить наближатися до своїх братів через нас, через наші руки, наші слова і наше серце. Навіть у нашій убогості ми повинні подбати, щоб ніхто не сприймав Бога як далекого, щоб ніхто не сприймав Бога як привід будувати стіни, руйнувати мости та сіяти ненависть. Наше завдання полягає в проголошенні життям міри безмірної любові, яка дивиться не на власну корисливість, а на безмежний обрій Божого милосердя», – підкреслює Папа.

На завершення Святіший Отець з усього серця благословив владик і всіх вірних, довірених їхній пастирській опіці.

Пригадуємо, що з 24 по 26 листопада 2020 року в реколекційному домі РКЦ у Львові-Брюховичах відбуваються щорічні спільні реколекції греко-католицьких і римо-католицьких єпископів України. Духовні науки цього року виголошує владика Микола Лучок, єпископ-помічник Мукачівської дієцезії РКЦ. Крім того, сьогодні, по обіді, після завершення духовних вправ, відбудеться братня зустріч католицьких ієрархів України.

Департамент інформації УГКЦ

Читайте також

«Символ віри»: значення і походження

admin

РІЗДВЯНЕ ПОСЛАННЯ БЛАЖЕННІШОГО СВЯТОСЛАВА

admin

Папа-емерит молиться за одужання Святішого Отця Франциска

admin

«Папа для України»: майже мільйон людей отримали допомогу

admin

Звернення Архиєрейського Синоду УГКЦ в Україні до дев’яностої річниці Голодомору-геноциду

admin

Глава УГКЦ у день Різдва Христового: «Колядуйте, якщо потрібно, навіть телефоном, щоб Різдвяна радість не була закритою»

admin