3.6 C
Hoshiv
19 Березня, 2024
З життя Церкви

Глава УГКЦ у День Незалежності України: «Любімо своє, плекаймо своє, говорімо рідною українською мовою»

Любімо своє, купуймо своє, плекаймо своє. Говорімо рідною українською мовою. Зробімо все, аби наша держава утверджувалася і розвивалася. Закликав українців Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав у День Незалежності України.

Предстоятель УГКЦ попросив, щоб цього року, відзначаючи Свято Незалежності України, ми згадали собі три слова – вдячність, пам’ять і праця!

Вдячність

Глава Церкви закликав у цей день – день нашої свободи, суверенності, волі жити у вільній державі – подякувати Господу Богу за дар свободи для Церкви і народу, за дар відновлення нашої Держави, яка теж є даром Божим.

Подякуймо також тим, які ціною власної крові захищають її життя і майбутнє. Подякуймо сьогодні нашим військовим, волонтерам, усім тим, які роблять можливим існування, життя і розвиток вільної і незалежної України.

Пам’ять

«Коли почуємо слово “пам’ять”, – сказав Блаженніший Святослав, – згадаймо, що наша держава належить до найстарших країн Європи. Нашу державність у нас багато разів хотіли забрати. Були часи, коли наш народ жив на своїй землі, але в чужих державах. Тому сьогодні згадаймо і пам’ятаймо тих, які боролися і віддали своє життя впродовж століть за створення, укріплення і утвердження вільної, незалежної Української Держави».

Також він закликав цього дня згадати, зокрема, тих, які страждали за вільну Україну в часи комунізму – дисидентів, шістдесятників, усіх тих, які своєю інтелектуальною, культурною працею вибороли право на існування української культури, мови, мистецтва, усього того, що ми вважаємо багатством і фундаментом української тотожності.

Праця

«Щоб добре святкувати це свято, сьогодні працюймо разом, працюймо на незалежну Українську Державу. Хоч би які посади ми займали, хоч би ким ми були, де б ми були, працюймо на Україну. Працюймо на Українську Державу навіть тоді, коли перебуваємо за її межами і живемо в інших державах. Пам’ятаймо про Україну!» – закликав духовний лідер українців.

Сьогодні молимося, сказав Блаженніший Святослав, щоб Господь Бог зберіг нашу державу, дав їй свободу, щоби ми могли перемогти війну, щоби могли перемогти епідемію, щоб ми разом могли тішитися нашою свободою і незалежністю.

З Днем Незалежності тебе, український народе! Боже, великий, єдиний, нам Україну храни!

Департамент інформації УГКЦ

Читайте також

Блаженніший Святослав: «Вторгнення в Україну може спричинити світову катастрофу»

admin

Глава УГКЦ до учасників «Різдвяної просфори»: «Дякую, що розумієте, що в семінарії кується майбутнє Церкви і народу»

admin

Останній шлях Івана Павла II

admin

Як Бенедикт XVI виглядає сьогодні? У мережі поширили фотографію Папи

admin

Папа Франциск разом з новими кардиналами відвідав Венедикта XVI

admin

Папа Римський у Великодньому посланні згадав про Україну

admin