15.5 C
Hoshiv
28 Березня, 2024
З життя Василіянського Чину

У Крехівському монастирі перші монаші обіти склали семеро братів василіян

На храмовий празник Преображення Господнього 19 серпня 2020 року у Крехівському монастирі святого Миколая, після закінчення новіціятського року, перші монаші обіти склали семеро братів василіян.

Урочисту Святу Літургію та обряд складення обітів очолив Провінційний вікарій о. Веніамин Чернега, ЧСВВ. Йому співслужили ігумен Крехівського монастиря та магістр новиків о. Володимир Маланюк, ректор Василіянської семінарії та ігумен Брюховицького монастиря о. Пантелеймон Трофімов, ігумен Жовківського монастиря о. Августин Стрижик, ігумен Лаврівського монастиря о. Андрій Драган, о. Йоаким Ошуст та інші.

Під час богослужіння брати Серафим Боюк, Любомир Миронів, Тома Брень, Еміліян Волощук, Давид Сабан, Тадей Данкевич та Ілля Волошин склали перед Господом Ісусом перші тимчасові обіти убогості, чистоти та послуху, які їх зобов’язуватимуть протягом року і будуть відновляти їх щороку протягом наступних п’яти років. Тимчасові обіти у Василіянському чині є частиною виховного процесу та чернечого випробування, щоб ченці на початку свого подвигу виявили здібності та готовність до служіння для святої Церкви.

У проповіді на тему Євангельського читання о. Веніамин наголосив на тому, що монаше покликання не приходить просто так, але є плодом молитви когось з родини, бо монаше покликання зароджується через молитву і в молитві.

Продовжуючи цю ж думку у подячному слові, о. Володимир, ігумен Крехівського монастиря, підкреслив, що молитва за покликання не є актом одноразової дії, це постійний процес і важливий момент у спілкуванні з Богом, щоб кожне покликання зростало, розвивалося і приносило плоди. Промовець наголосив: «прошу і заохочую всіх присутніх до постійної і невтомної молитви за наших братів, які склали перші обіти послуху, чистоти та убогості, щоб вони у своєму монашому служінні змогли принести плід, милий Богові».

Нехай бр. Серафим Боюк, ЧСВВ, бр. Любомир Миронів, ЧСВВ, бр. Тома Брень, ЧСВВ, бр. Еміліян Волощук, ЧСВВ, бр. Давид Сабан, ЧСВВ, бр. Тадей Данкевич, ЧСВВ, бр. Ілля Волошин, ЧСВВ сповняться у здоров’ї та духовному мирі Божественною ласкою, щоб гідно відповідати на покликання Христове у монашому житті. Многая і благая літа!

Повідомив о. Володимир Маланюк, ЧСВВ
Фото бр. Филип Шумик, ЧСВВ
Джерело публікації: osbm.in.ua

Читайте також

Урочистості з нагоди свята Провінції отців Василіян Найсвятішого Спасителя пройшли у Львові

admin

Облечини в Крехівському монастирі

admin

У дрогобицькому монастирі свв. верховних апостолів Петра і Павла відсвяткували храмовий празник

admin

Ієрейські свячення відбулися в Гошеві

admin

Лідери василіянських молодіжних спільнот провели зустріч

admin

У світ вийшла нова книжка: «МІСІЇ НАРОДНІ ТА НОВА ЄВАНГЕЛІЗАЦІЯ У МІСІЙНІЙ ДІЯЛЬНОСТІ ЦЕРКВИ»

admin