2.9 C
Hoshiv
19 Березня, 2024
Новини

Богородиця з Ясної Гори зустрічала паломників з Рожнятова

У неділю, 12 липня, коли наша Церква відзначає пам’ять святих славних і всехвальних первоверховних апостолів Петра і Павла, з благословення отця-протопресвітера Василя Пастуха, відбулась паломницька поїздка вірян парафії Різдва Христового Рожнятівського протопресвітеріату на Ясну Гору у Гошеві. Це перша поїздка з новопризначеним сотрудником храму отцем Степаном Твердохлібом.

Вже сама поїздка активно налаштовувала прочан на молитовний дух паломництва. В часі подорожі прочани молилися, роздумували над Божим словом та співали християнських пісень. Отець Степан своїми духовними розважаннями допоміг паломникам глибше пізнати життя і служіння верховних апостолів Петра і Павла.

Прибувши на Ясну гору та вклонившись перед Чудотворною іконою Божої Матері, прочани щиро молилися у своїх намірах, та взяли участь у Божественній Літургії, в часі якої мали можливість приступити до Таїнства покаяння і поєднатися з Ісусом у Святому Таїнстві Євхаристії.

З особливою ревністю молили прочани співану вервицю біля чудесної Гошівської Богородичної ротонди. Опісля пішою ходою пройшли Хресну Дорогу, де кожен прочанин читав розважання стації та співпереживав кожну зупинку страждань Господа Нашого Ісуса Христа.

На завершення отець-ігумен Гошівського монастиря Преображення Господнього оо. Василіян Мар’ян Гробельний, ЧСВВ освятив воду, благословив всі придбані релігійні речі для прочан та уділив Боже благословення на щасливе повернення всіх прочан до рідного дому.

Паломницька поїздка на Ясну Гору стала справжньою духовною вервичкою молитов, пісень, духовних розважань в наміренні за мир в Україні, а також у власних сокровенних намірах паломників: за здоров’я рідних, за добру долю для дітей, успішну працю, за спасіння тих, хто відійшов у засвіт.

Джерело: ugcc.if.ua

Читайте також

Анонс! Театралізована Хресна Дорога на Ясній Горі

admin

Подяка Богові за дар незалежності України

admin

Програма молитовних чувань 12 січня 2022 р. в Гошеві

admin

У калуському храмі Царя Христа відбулося перше богослужіння

admin

Паломництво до Гошева франківської парафії Стрітення Господнього

admin

Вистава «Святий Миколай з любов’ю у серці» на Ясній Горі, що в Гошеві

admin

Leave a Comment