4.2 C
Hoshiv
19 Березня, 2024
З життя Церкви

Постанови Вісімдесят п’ятої сесії Синоду Єпископів КГВА

Постанови Вісімдесят п’ятої сесії Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ, 17-18 липня 2020 року Божого, Зарваниця

  1. З огляду на потребу вдосконалення системи та програм постійної формації і супроводу духовенства та взявши до уваги чотири виміри священничої формації: 1) загальнолюдський, 2) духовний, 3) інтелектуальний, 4) душпастирський:

І.     Просити митрополитів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ, щоб при своїх Митрополичих Синодах створили групи експертів, відповідальних за складання типових програм постійної формації в єпархіях та екзархатах митрополії на період до 2025 року.

ІІ.   Доручити єпархіальним єпископам обговорити документ «“Золотий вік” священства. Інструментум лаборіс для супроводу священнослужителя-емерита УГКЦ в Україні» на зборах єпархіальних/екзархальних курій та протопресвітерів і подати до кінця поточного року до Патріаршої комісії у справах духовенства УГКЦ свої пропозиції, доповнення та зауваження до цього документа.

ІІІ.  Доручити синкелам у справах духовенства  та відповідальним за постійну формацію духовенства Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ:

 а) щороку укладати та доводити до відома духовенства єпархії чи екзархату список рекомендованої літератури для самостійного поглиблення знань священнослужителів у ділянках церковних і гуманітарних наук, як вияв їхньої відповідальності за власну постійну формацію.

б) у програмах курсів постійної формації передбачити загальнолюдську та духовну складові формації духовенства.

IV. Взяти до уваги зміст і текст «Напрямів для постійної формації і супроводу духовенства в УГКЦ» і поблагословити Патріаршу комісію у справах духовенства УГКЦ на подальшу працю над цим документом.

  1. Прийняти на трирічний випробувальний термін Інструкцію про присутність церковних структур і духовенства Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ у мережі Інтернет.
  2. Взяти до уваги звіт про діяльність Антикризового центру УГКЦ та висловити вдячність його членам за сумлінну працю.
  3. Вісімдесят шосту сесію Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ провести в листопаді 2020 року Божого.

Ці  постанови набирають чинності 3 серпня  2020 року Божого

Голова Синоду:     Блаженніший Святослав

Джерело: news.ugcc.ua

Читайте також

Католики Європи 14 вересня молитимуться за Україну

admin

Папа: На початку нового року всім бажаю миру!

admin

Папа Франциск привітав свого попередника Папу Венедикта XVI з 70-річчям священства

admin

Глава УГКЦ у День Державного прапора України: «Український стяг сьогодні є символом свободи і миру»

admin

Глава УГКЦ до священників: «У сучасних обставинах священник покликаний будувати нову християнську культуру спілкування»

admin

«Молитва за мир сильніша за будь-яку зброю»: Глава УГКЦ закликає долучитися до Всесвітньої молитви за мир в Україні

admin

Leave a Comment