2.9 C
Hoshiv
19 Березня, 2024
З життя Церкви

Папа: Ділення плодами землі – ознака Божого царства

Через кардинала Майкла Черні Папа надіслав листа до Руху безземельних селян Бразилії, які організували ініціативи солідарності в рамках подолання наслідків пандемії.

о. Тимотей Т. Коцур, ЧСВВ – Ватикан

«Ділитися плодами землі, допомагаючи потребуючим родинам на периферіях міст – це знак царства Бога, Який породжує солідарність і братерську спільність», – читаємо у листі, якого кардинал Майкл Черні, Заступник Секретаря Дикастерії служіння цілісному людському розвиткові, надіслав з доручення Папи Франциска до «Руху безземельних» у Бразилії, складаючи подяку родинам селян, які здійснюють різні ініціативи солідарності.

«Рух безземельних» зродився у Бразилії у 80-х роках минулого століття, згуртувавши селян, які були змушені осісти на неродючих землях півдня країни та боротися за свої права поряд із засиллям латифундистів. Сьогодні він поширений у 24 з 26 штатах Бразилії, залучивши майже півмільйона сімей, сотню кооперативів і стільки ж агропромислових підприємств. В рамках боротьби про наслідків пандемії та голоду, рух розповсюдив понад дві з половиною тисячі тон продовольства.

Повторення чуда помноження хліба

«Ця пандемія несе чимало болю й страждання в усьому світі, насамперед, найубогішим і відкиненим», – зазначає кардинал Черні, подякувавши від імені Папи та свого імені за «прекрасний жест розповсюдження продовольства». «Коли Ісус бачив голодні натовпи, то наповнився співчуттям і помножив хліби, щоби втамувати голод людей. Всі наситилися, й навіть залишилося. Ділення породжує життя, створює братерські узи, перемінює суспільство. Сподіваємося, що цей ваш жест помножуватиметься й заохотить інших людей та інші згуртування чинити так само», – зазначається у листі, що був написаний у контексті Дня сільськогосподарського робітника, що відзначається в Бразилії 25 липня.

«Молимося до Бога Отця, аби благословив продукти, які ви роздаєте, а також поблагословив всі родини, які склали пожертву, й ті, що отримують поживу. Нехай же Дух Святий захистить вас від вірусу, додасть вам мужності й надії в цей період соціального дистанціювання!» – побажав кардинал Черні великодушним сільгоспвиробникам, додаючи: «Нехай же в цей день селян наш добрий Господь захистить і поблагословить всі сім’ї, які трудяться на землі та боряться за розподіл землі й дбання про наш спільний дім».

Джерело: Радіо Ватикан

Читайте також

«Весь світ сьогодні бачить справжню волю України – бути вільною, незалежною державою» – Глава УГКЦ у 85-й день війни

admin

Блаженніший Святослав: «Коронавірус – це серйозно і надовго. І поки не знайшли ліки, єдиним захистом є плекання правил гігієни»

admin

Папа дітям: моліться, щоб Різдво принесло промінь миру дітям в Україні

admin

Папа: За прикладом Марії, долаймо хресну дорогу із запаленим світильником віри

admin

Український народ – це народ-мученик, що зазнав жорстоких переслідувань – Папа Франциск

admin

«Ми і сьогодні маємо можливість бачити, чути і торкатися Ісуса Христа» – Глава УГКЦ про Святе Передання

admin

Leave a Comment