4.2 C
Hoshiv
19 Березня, 2024
З життя Василіянського Чину

Довічні чернечі обіти у погінському монастирі Успіння Матері Божої

«Говори, Господи, слуга твій слухає» (1Сам.2,9)

18 липня 2020 року у василіянському монастирі в Погоні біля Івано-Франківська під час Божественної літургії шестеро ченців склали довічні обіти.

Службу Божу очолив Протоігумен о. Йоан Школик, ЧСВВ. Брати Партеній Гриник, Тадей Корень, Микита Овчар, Даниїл Галяс, Кароль Семкович та отець Климентій Шувар, поклавши руку на святе Євангеліє, склали довічні обіти убожества, чистоти та послуху.

Протягом довгих семи років ченці готувалися до цього кроку, яким вони остаточно приєдналися до Василіянського чину, проходячи випробовування та навчання – вступне випробовування, новіціят, навчання в семінарії тощо. Настоятелі чину теж за цей час різнобічно вивчають, чи готові молоді ченці до цієї події. Після складення довічних обітів ченці стають повноправними членами Василіянського чину і можуть приймати свячення та брати участь у внутрішніх виборчих процесах.

У проповіді о. Протоігумен наголосив, що, за словами папи Венедикта XVI, завдання богопосвячених осіб – виявляти людям Бога і промовляти правду. Бог кличе тих, кого сам хоче, щоб вони стали світлом для світу. Чернечий шлях нелегкий, але з Божою допомогою ми можемо подолати всі перепони на цьому шляху. Наприкінці о. Протоігумен закликав молитися за ченців, щоб вони у своєму покликанні вірно наслідували Христа.

У Божественній літургії теж взяли участь Провінційний Вікарій о. Веніамин Чернега, Провінційний Радник о. Павло Федусів, Ректор ВІФБС о. Пантелеймон Трофімов та багато інших василіянських ієромонахів, священників, ченців та вірних.

На завершення з подячними словом звернувся брат Кароль Семкович.

Сердечно вітаємо отця Климентія, братів Партенія, Тадея, Микиту, Даниїла та Кароля, які стали повноправними ченцями чину святого Василія Великого та бажаємо рясного Божого благословення у монашому служінні та праці в Божому винограднику.

 Повідомив о. Корнилій Яремак, ЧСВВ

Фото бр. Йоан Касіян, ЧСВВ

Джерело: osbm.in.ua

Читайте також

Збори настоятелів василіянських монастирів відбулись у Львові

admin

Монаші обіти як відповідь Христу на заклик бути свідками та знаком майбутнього віку

admin

“Святий Йосафат – святий, що вів до єдності з Христом” – о. Роберт Лисейко, ЧСВВ

admin

Звернення Протоархимандрита Василіянського Чину Св. Йосафата у зв’язку з війною Росії проти України

admin

Лідери василіянських молодіжних спільнот провели зустріч

admin


Апостольська Столиця надала Повний відпуст з нагоди Ювілейного року 400-ліття мученицької смерті святого священномученика Йосафата

admin

Leave a Comment