2.9 C
Hoshiv
19 Березня, 2024
З життя Василіянського Чину

Облечини в Крехівському монастирі

«Не ви мене вибрали, а я вибрав вас…». Особливу нагоду застановитися над цими словами Спасителя мають дев’ять новиків, облечини яких відбулися 11 липня в Крехівському монастирі св. Миколая.

Новіціят – це фундаментальний час, коли охочі до монашества отримують чернечий одяг і продовжують чернечу формацію – розпізнають своє покликання та очікування, які має щодо них Василіянський Чин.

Новий одяг і нові імена отримали Йосиф Олексій Сагайдачний, Климентій Степан Ніколенко, Венедикт Василь Ніколенко, Ігнатій Дем’ян Барабаш, Іван Володимир Баранецький, Филип Юрій Шумик, Єронім Михайло Ніколенко, Єремія Максим Монташевич та Еммануїл Ярослав Гладкий.

Божественну Літургію очолив о. Протоігумен Йоан Школик. З ним служили Провінційний Вікарій о. Веніамин Чернега, Провінційний Радник о. Корнилій Яремак, о. Августин Стрижик, який донедавна виконував служіння Вчителя новиків, Ректор ВІФБС о. Пантелеймон Трофімов та багато інших василіянських ієромонахів, а ще отці-салезіяни Андрій Платош і Олег Ладнюк та о. Віталій Барабаш – батько одного з новиків. В урочистості взяли участь сестри-йосафатки і василіянки.

Присутніми були численні батьки та родичі облечених, зокрема велика сім’я Ніколенків, троє синів з якої сьогодні отримали габіти. 

Саме до рідних скерував проповідь о. Августин Стрижик, який наголосив на важливості доброго християнського виховання як підґрунтя в розпізнанні покликання.

На завершення з подячними словами звернулися о. Протоігумен та новик Йосиф Сагайдачний.

Всім новооблеченим братам щиро бажаємо наснаги й витривалості в молитві та праці для добра Церкви й народу.

Повідомив о. Корнилій Яремак ЧСВВ

Джерело: osbm.in.ua

Читайте також

Притулок для біженців у василіянських монастирях. КОНТАКТИ

admin

Розпочався новий академічний рік у Василіянській семінарії в Брюховичах

admin


Апостольська Столиця надала Повний відпуст з нагоди Ювілейного року 400-ліття мученицької смерті святого священномученика Йосафата

admin

Блаженніший Святослав привітав нового Протоархимандрита Василіянського Чину святого Йосафата

admin

Кардинал Краєвський відвідав ченців василіянського монастиря в Покотилівці на Харківщині

admin

У Крехівському монастирі перші монаші обіти склали семеро братів василіян

admin

Leave a Comment