3.6 C
Hoshiv
19 Березня, 2024
З життя Василіянського Чину

«Бог є з нами, щоб ми робили добро і зціляли людей», – владика Степан Сус у Крехівському монастирі

13 червня у Крехівському монастирі відбулася VІІІ проща медичних працівників.

Архиєрейську Божественну Літургію очолив владика Степан Сус, куріальний єпископ Києво-Галицького Верховного Архиєпископа, у співслужінні з ігуменом Крехівського монастиря о. Іваном Майковичем, ЧСВВ, та медичними капеланами УГКЦ.

«У гомілії владика Степан наголосив, що паломництво в умовах пандемії є найперше нагодою для медиків  і капеланів зустрітися із самими собою та з Божою допомогою знайти відповіді на непрості запитання сьогодення, а також набратися сил надалі боротися з пандемією», – резюмує проповідника сайт “Духовна велич Львова”.

«Ваше покликання є дуже особливе. Ви маєте бути Руками Бога у цьому світі. Руками Божого милосердя і доброти. Але щоб стати ними, треба довірити себе Тому, Хто дає нам силу. Ми тут всі зібралися, щоб не просто побути разом, але довіритися Богові», – звернувся Архиєрей до всіх медиків, які об’єдналися в молитві через фізичну участь та онлайн-трансляцію Божественної Літургії.

Після благальної молитви до Богородиці звернулася до всіх присутніх керівниця Патріаршої Комісії у справах душпастирства охорони здоров’я с. Севастіяна Карвацька, ЧСВВ. Її слова підтримки стосувалися медиків, а саме медичних сестер та братів, адже 2020 рік проголошений міжнародним роком медичної сестри. «Вони подібні до милосердного самарянина, які доглядають хворих і перші поспішають до нього в критичну мить, стають місточком поміж хворим і лікарем».

Монахиня закликала медичних працівників черпати сили для служіння ближнім від люблячого Бога: «Здається, що немає жодного людського чинника, який міг би дати силу тривало віддавати себе іншим, кожного разу виявляти милосердя і співчуття, чуйність і теплоту. Христос каже: “Навчіться від мене бо лагідного і сумирного серця”. Якраз у червні ми вшановуємо Пресвяте Христове серце, і у молитві і довір’ї до його милосердя можемо ставати подібними до Нього, а здобувши любов його Серця, ділитися нею і милосердям з іншими».

На завершення прощі від імені міста Львова і міського голови нагороджено с. Севастіяну та працівників комісії, а також вручені грамоти Блаженішого Святослава медичним капеланам та медичним працівникам, які тісно працювали над спільними проектами Церкви і медиків під час пандемії, яка триває і досі.

Джерело: osbm.in.ua

Читайте також

Кілька слів про Йосафата… ВІДЕО

admin

Відбулася XXVII Міжнародна проща вервиці за мир в Україні

admin

З нагоди 100-ліття василіянської реформи на Закарпатті в Провінції Св. Миколая урочисто розпочали Ювілейний рік

admin

Відбулися ієрейські свячення шістьох ченців василіян

admin

Завершила роботу Капітула Провінції Отців Василіян в Україні

admin

Облечини в Крехівському монастирі

admin

Leave a Comment