2.9 C
Hoshiv
19 Березня, 2024
З життя Василіянського Чину

Завершення навчального року у монашій василіянській семінарії

31 травня у Василіянському інституті філософсько-богословських студій ім. митрополита Й. В. Рутського відбулося урочисте завершення навчального року.

У святкуванні взяли участь, зокрема протоігумен провінції Найсвятішого Спасителя в Україні о. Йоан Школик, ЧСВВ та о. Франціск Онисько, ЧСВВ, протоігумен Закарпатської Провінції Святого Миколая, зазначається на сайті семінарії.

Божественну Літургію очолив о. Йоан Школик, ЧСВВ. За братів-студентів в особливий спосіб також молилися ректор Василіянського інституту о. Пантелеймон Трофімов, ЧСВВ та присутні ієромонахи Брюховицького монастиря св. Йосифа.

Під час проповіді о. Йоан звернувся до всіх присутніх студентів, а зокрема до випускників інституту. Насамперед настоятель наголосив на молитві як складової духовного життя ченця. Саме молитва, за словами проповідника, сприяє гармонійному зв’язку із Богом та іншими людьми. 

Звертаючись до молитви Ісуса до свого небесного Отця, ієромонах побажав випускникам Інституту часто звертатися до Бога із молитвою, щоб глибше осмислювати покликання до богопосвяченого життя.

Джерело: osbm.in.ua

Читайте також

Оголошення!

admin

Кардинал Краєвський відвідав ченців василіянського монастиря в Покотилівці на Харківщині

admin

Владика Іриней Білик, ЧСВВ: «Папа Франциск закликає до прощення. Але простити не означає забути чи відмовлятися від власних прав і гідності, яка є Божим даром»

admin

П’ятеро студентів василіян завершили своє навчання у василіянському інституті філософсько-богословських студій імені Йосифа Велямина Рутського

admin

“Святий Йосафат – святий, що вів до єдності з Христом” – о. Роберт Лисейко, ЧСВВ

admin

ПОСЛАННЯ XIV РИМСЬКОЇ ГЕНЕРАЛЬНОЇ КАПІТУЛИ ВАСИЛІЯНСЬКОГО ЧИНУ ДО УКРАЇНСЬКОГО НАРОДУ

admin

Leave a Comment