7.1 C
Hoshiv
29 Березня, 2024
Новини

Молодіжна проща до Гошівської обителі на Ясну Гору

З нагоди Року віри і 1025-ліття хрещення Русі-України, з благословення владики Володимира Війтишина Архієпископа і Митрополита Івано-Франківського УГКЦ, відбулась молодіжна проща до Гошева на Ясну Гору. Очолив ходу голова молодіжної комісії Провінції Найсвятішого Спасителя в Україні о. Йосафат Фітель, ЧСВВ. Молодь та батьки йшли звідусіль: м. Івано-Франківська, м. Червонограда, м. Львова, м. Сколе – з численних місцевостей України. Також до велелюдного паломництва приєднались учасники з Києва та Вінниці. Паломниками духовно заопікувались о. Севастіян Бондаренко, ЧСВВ (Червоноград), о. Захарія Слободян (Чортків), о. Миколай Микосовський, ЧСВВ (Івано-Франківськ), о. Ігнатій Москалюк, ЧСВВ (Червоноград), о. Іван Логай, ЧСВВ (Дрогобич), браття-василіяни з Крехова й Брюховичів, семінаристи та сестри-василіянки з Івано-Франківська. Долучились численні аніматори-волонтери.

 Молодь віталась часто по-християнськи з перехожими, несла попереду Господній хрест, українські, Марійські, папські прапори, а найголовніше – палку віру, надію та любов у серцях. У нелегкій дорозі спільно молилися вервицю, слухали духовні повчання священиків, мали богослужіння, зупинялися у визначених місцях на відпочинок, трапезували тощо. До Святопреображенського монастиря прибуло близько 800 осіб.

О 18:00 відбулась Свята Літургія, яку очолив о. Йосафат Фітель, ЧСВВ, у співслужінні з о. Севастіяном Бондаренком, ЧСВВ, о. Йосифом Щуром, ЧСВВ, о. Захарією Слободяном і о. Миколаєм Микосовським, ЧСВВ. Затим присутні взяли участь у Хресній Дорозі, яку провадила молодіжно-християнська спільнота «Еммануїл» з м. Івано-Франківська у супроводі молодіжного хору «Осанна» − обидва належать до василіянського храму Царя Христа, що на «Майзлях». А після співаної вервиці була Адорація Святих Тайн під духовним проводом о. Йосафата Фітеля, ЧСВВ та о. Миколая Микосовського, ЧСВВ. Як вибило 00:00, розпочалися традиційно нічні чування. Їх провадили о. Севастіян Бондаренко, ЧСВВ, Євген Перепічка з Івано-Франківська та Тетяна Годісь з Червонограда. Зігріли присутніх своїм змістовним співом «Міс Україна -2013» Анна Заячківська (Івано-Франківськ), о. Йосиф Щур, ЧСВВ, настоятель Покотилівського монастиря, та бр. Михайло Лехновський, ЧСВВ з м. Кам’янця-Подільского. В неділю 25 серпня для паломників була відслужена Свята Літургія, що стала завершальним акордом цьогорічного молодіжного паломництва до Гошівської Богоматері. Очолив Літургію місцевий ігумен о. Дам’ян Кастран, ЧСВВ у спільності з іншими священиками. Вкінці ще було благословення всіх свяченою водою, зокрема перед початком нового шкільного року. Проща додала молодим людям нових сил, потрібних для християнського життя, окрилила душу, збагатила безцінну віру. Наступна молодіжна проща відбудеться 21-24 серпня 2014 р.

о. Миколай Микосовський, ЧСВВ

Читайте також

«У цей страшний час кожен має стати волонтером», – Глава УГКЦ в 10-ий день війни

admin

Коли буде освячення пасок та великодніх кошиків на Ясній Горі в Гошеві?

admin

VII проща медиків пройшла у Гошеві

admin

Запрошуємо 27 жовтня доєднатися до спільної молитви за мир в Україні

admin

Розпорядок богослужінь на Богоявління Господнє (Водохреща)

admin

Побачила світ книга “Християни в час пандемії коронавірусу”

admin

Leave a Comment