4.2 C
Hoshiv
19 Березня, 2024
Новини

Відбулась XXI молодіжна піша проща до Гошівської чудотворної ікони Матері Божої

19 травня 2013 року, відбулась XXI молодіжна піша проща до Гошівської чудотворної ікони Матері Божої, присвячена Року віри та 1025-літтю Хрещення Русі-України.

Паломництво розпочалось о 05:00 год. ранку із урочистого Молебня до Богородиці в Катедральному храмі Успіння Пресвятої Богородиці м. Стрия, який очолив протосинкел Стрийської єпархії о. Богдан Манишин спільно з духовенством єпархії.

«Проща – це є те, що нас змінює», – звернувся із духовним словом до прочан о. Богдан, звертаючи увагу кожного на важливості даного паломництва та закликаючи всіх просити потрібних ласк у Богородиці в часі молитовної ходи. Після завершення Молебня протосинкел Стрийської єпархії благословив багатотисячну «армію» XXI молодіжної прощі в добру путь.

В часі тридцятикілометрового маршруту прощі паломники під проводом семінаристів Львівської Духовної Семінарії Святого Духа співали Марійські пісні, молились вервиці, а також приступали до Таїнства Покаяння.

Після прибуття прочан на Ясну Гору в Гошеві, що в Долинському районі Івано-Франківської області, о 12:00 год. розпочалась Архиєрейська Божественна Літургія, яку очолив Преосвященний Владика Тарас Сеньків, Апостольський Адміністратор Стрийської єпархії УГКЦ, у співслужінні з о. Дам’яном Кастраном, ЧСВВ, ігуменом василіянського монастиря у с. Гошеві, та духовенством Стрийської єпархії.

«Сьогодні ми приходимо до Неї (Богородиці) з довірою, щоб зложити у її руки всі наші прохання», – сказав Архиєрей у своїй проповіді, розважаючи над материнством Пресвятої Богородиці та синівством Божого люду.

По завершенні Літургії владика Тарас, у подячному слові організаторам XXI молодіжної прощі (Комісія у справах молоді Стрийської єпархії УГКЦ разом із ГО «Українська Молодь Христові») та її учасникам, звернувся до кожного з такими словами: «Бог сьогодні покладає на вас великі надії, і ніхто вас не замінить, ви маєте бути Його свідками, сіллю того світу!», а відтак уділив Повний відпуст і благословив усіх освяченою водою.

Прес-служба Стрийської єпархії

Детальніше на cайті Стрийської єпархії УГКЦ http://stryi.ugcc.org.ua

Читайте також

У калуському храмі Царя Христа відбулося перше богослужіння

admin

Коли буде освячення пасок та великодніх кошиків на Ясній Горі в Гошеві?

admin

ВОЗНЕСІННЯ ГОСПОДА БОГА І СПАСА НАШОГО ІСУСА ХРИСТА

admin

Празник Співстраждання Пресвятої Богородиці

admin

Травень – місяць присвячений Богородиці. Енцикліка Папи Павла VI щодо травневих почитань Богородиці

admin

Прес-конференція на Ясній Горі

admin

Leave a Comment