8.2 C
Hoshiv
28 Березня, 2024
Новини

«Дякуймо Богові за все!». Міжнародна проща спільноти руху «Віра і Світло» на Ясну Гору у Гошеві

«Дякуймо Богові за все!» – під таким гаслом спільноти руху «Віра і Світло» з України, Росії, Грузії, Чехії, Словаччини, Литви та Італії 11 серпня прийшли на Гошівську гору, щоб разом молитися і дякувати Богові за дар життя. Спільна проща відбулася з нагоди 40-вої річниці заснування цього руху у світі та 20 річниці заснування в Україні. Усіх разом прочан було більше тисячі.

Усі прибули під Ясну гору зранку в суботу і вже о 10 годині вирушили пішою ходою на гору. Біля брами прочан чекали представники зі спільнот, які тримали короваї і, за доброю українською традицією, вітали гостей хлібом. Прочани співали і молилися сімома мовами – і це стало однією з особливостей прощі.
Спеціально на цю прощу приїхав міжнародний координатор руху «Віра і Світло» Гілен дю Шене. Він сказав кілька слів про те, що означає у «Вірі і Світлі» бути разом і про важливість кожної особи у спільноті і у світі. Історію-спогад про те як починалася «Віра і Світло» у Львові розповіла засновниця цього руху в Україні Зеня Кушпета. Також зі сцени прочитали листи з привітанням усіх прочан від Блаженнішого Святослава та Жана Ваньє, засновника цього руху у світі.

Учасники слухали Євангелію про сіяча, складали інтенції та молилися Отче наш сімома мовами, і цей момент по особливому усіх об’єднував, на мить ми ставали просто синами та доньками Отця, що промовляють єдину молитву.
Після обіду зі сцени лунало дуже багато пісень: делегати спільнот з кожної країни співали для усіх присутніх свої улюблені пісні, виступали групи «Родзинки» та «Кам’янецькі перці». Пісні були такі веселі і радісні, що неможливо було не танцювати. І радість від буття разом, від цієї благодаті яка усіх наповняла, прочани виявляли у танці.
На завершення прощі капелани спільнот мирували усіх та роздавали просфори – праобраз небесного хліба, яким є для нас Ісус. Кожен хто отримав просфору ділився нею, щоб нікому не забракло. І знову сталося чудо – не п’ять кошів, але кілька десятків просфор залишилося, «усі їли і наситилися». У завершальному слові до прочан провінційний капелан Олег Жаровський закликав щоб, так як просфорою, так само ділитися радістю та благодаттю отриманою на Гошівській горі. Щоб усі спільноти «Віра і Світло» були посланцями радості, свідками любові Бога на землі.

Читайте також

18 травня 2013 року відбудеться проща Католицьких шкіл до Гошівського монастиря отців Василіян

admin

Розпочалась Звичайна Провінційна Капітула Провінції Отців Василіян

admin

Розпорядок богослужінь на Вознесіння Господнє

admin

Парафіяни храму Царя Христа з с. Криниця здійснили паломництво до Гошівської Богородиці

admin

У Києві священики василіяни відслужили Літургію в метро

admin

У Гошеві освятили дитяче містечко “Дім Ангела” – унікальний центр для дітей-сиріт та дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах

admin

Leave a Comment